dissabte, 6 d’abril del 2019

EPISODI I, de SARRIA a PORTOMARÍN (22,4 km) primera part

A caminar!!
Ponte da Aspera

06/04/2019

Amb puntualitat britànica! Així és com hem arribat a Sarria, a les 9 del matí, d’un dissabte fred i plujós!

Sarria és un poble petit, d’uns 13.000 habitants. Fundat pel rei Alfons IX de Lleó, aquí hi va morir tot fent el pelegrinatge per donar les gràcies per la conquesta de Mèrida. A part, és un indret famós ja que el municipi es troba a la distància ideal per a aconseguir la Compostel·la, el certificat que es lliure als pelegrins que han fet els darrers 100 quilòmetres a peu o a cavall, o els darrers 200 en bicicleta.

Sortim de l’estació i agafem la rúa José Calvo Sotelo fins a la cruïlla amb la rúa José Antonio, (quins noms tant i tant històrics!) ja que hem de recollir el nostre dinar d’avui, uns magnífics entrepans que ens han preparat al bar Polo. I ara sí, tot just després de comprar unes peces de fruita, enfilem el camí a Portomarín, destinació de la nostra primera etapa.

Després d’un breu tram arribem al Ponte da Aspera, del segle XIII, que creua el riu Celeiro i ens endinsem en un camí envoltats de pollancres, saücs, salces ... fins que ens trobem amb un magnífic passadís de castanyers, roures, bedolls, avellaners, ... uns arbres que estan exuberants, i un sotabosc que no es queda curt, ja que està farcit de mareselves, brucs, tojos, móres, ...!

Realment, ha estat un excel·lent inici d’etapa i de viatge!


Gina, Gregori i Jordi
Equip Camí del Roseta 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada